joi, 5 februarie 2015

Conceptul Medical de Bandajare Neuromusculara / Medical Taping Concept


Atunci cand muschii sunt tratati cu o banda elastica specifica (kinesiologica), aceasta va activa procesul de vindecare a organismului. Elasticitatea benzii aplicate este asemanatoare cu elasticitatea pielii, ceea ce permite crearea un efect de “lifting” sau “ridicare” in stratul epidermei. Datorita acestui efect, se creaza mai mult spatiu in zona subcutanata, unde sunt localizati diferiti receptori, vase sangvine si limfatice. Efectul de “lifting” al benzii pe piele imbunatateste circulatia sangvina subcutanata si drenajul limfatic. Astfel, se stimuleaza deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat intre banda si piele, permite miscarea fiziologica, activandu-se procesul de autovindecare a organismului. Cu alte cuvinte, banda kinesiologica Cure Tape® faciliteaza exact aceleasi procese pe care le-ar facilita si organismul in conditii optime.
Odata cu dezvoltarea acestei metode de tratament, s-a dovedit ca banda kinesioligica poate fi aplicata pe zone diverse ale corpului, nu doar pe muschi. Prin aplicarea benzii kinesiologice Cure Tape® utilizand diferite tehnici, pot fi afectate in mod vizibil diverse tesuturi. Pe scurt, efectele care pot fi obtinute, pot fi incadrate in urmatoarele categorii:
Ameliorarea durerii
Imbunatarirea functiei musculare prin reglarea tonusului muscular
Sustinerea functiei articulare:
- Stimularea proprioceptiva
- Influentarea pozitiei articulatiilor
- Influentarea directiei miscarii
- Cresterea stabilitatii
Neutralizarea congestiei circulatiei sanguine si drenajului limfatic
Influentarea neuroreflectorilor
Astazi, nenumarate grupuri de profesionisti din intreaga lume folosesc aceasta metoda Medical Taping, impreuna cu banda kinesiologica Cure Tape, pentru tratarea pacientilor. Pentru multi specialisti, aceasta metoda a devenit esentiala in practica lor de zi cu zi.
Sursa:














Curs la care m-am dus cu mult nteres si entuziasm si  care nu mi-a adus decat 2 clienti  mai curajosi si curiosi,  altii nu stiau la ce e buna banda, altii nu voiau sa-si rada parul din zona cu probleme , altii nu ma creditau pentru ca nu lucram la o clinica si tot asa .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.